oprichters van Stichting de dameskamer

‘Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes

Bron: Henry Ford

Grace Mouthaan

dochter van Ilse Evers

Ik ben voor het grootste deel opgegroeid in een gezin met mijn zus en mijn moeder. Van dichtbij heb ik meegemaakt hoe uitdagend het leven kan zijn wanneer je moeder kiest om zonder financiële steun van de vader van haar kinderen te gaan leven. Het was voor haar niet altijd makkelijk om de juiste keuzes in haar en ons leven te maken. Toch ben ik trots op de manier waarop zij ons heeft grootgebracht.

Stichting de Dameskamer is dan ook een eerbetoon aan haar en alle andere moeders die voor soortgelijke uitdagingen staan.

Lindsey Brouwers

dochter van Els Brouwers-Gietman

Mijn moeder nam de beslissing om al vroeg mijn biologische vader te verlaten, omdat zij voelde dat ik in een leven met hem niet veilig was. Haar nieuwe man nam de vaderrol op zich. 

Toen mijn moeder ernstig ziek werd en hun relatie geen vredige thuissituatie voor mij meer bood, koos ze opnieuw voor mij door ook hem te verlaten. 

Door deze dappere en liefdevolle beslissing kon zij samen met mij haar laatste kostbare tijd doorbrengen. 

Steeds meer zie ik de waarde van de bijzondere keuzes die mijn moeder in haar leven heeft gemaakt. Ik ben haar hiervoor ontzettend dankbaar en ben heel erg trots op haar. 

Dit maakt dat ik alle alleenstaande moeders en hun kinderen met heel mijn hart steun.

Vrijwilligers bij Stichting de dameskamer

Désirée Nix

dochter van Cicilia Veltman

Ook ik ben opgegroeid in een gezin met alleen mijn moeder, mijn zussen en broer. Haar psychische onvermogen maakte ons opgroeien tot een zeer uitdagende reis, hoewel we nooit hebben hoeven twijfelen aan de liefde van onze moeder. Dit maakt dat ik met heel veel liefde en dankbaarheid terugdenk aan haar.

In mijn baan als leerkracht en later als vertrouwenspersoon in Rotterdam Zuid heb ik met vele ontwrichte gezinnen te maken gehad, elk met hun uitdagingen. Ik ben dankbaar dat ik voor heel veel kinderen een stabiele factor en luisterend oor heb mogen zijn.

Nu dit werk niet meer in mijn vermogen ligt, ben ik blij dat ik iets voor Stichting de Dameskamer kan betekenen.

Aanmelden

Walk & Act

10 november

Yess! Ons eerste evenement is een feit!

We hebben een Walk & Act middag georganiseerd (vanaf 16 jaar) waarin Jij op 4 verschillende adressen (allen op ca. 10 minuten loopafstand ) steeds een andere act te zien/horen krijgt. Bij aankomst krijg je een hapje en drankje en word je verrast met een voorstelling die ca. 20 minuten duurt. Na afloop van de voorstelling ga je met een groepje (ca. 10 personen) op pad naar het volgende adres, dit totdat je alle 4 adressen hebt bezocht. De gehele opbrengst gaat natuurlijk naar Stichting De Dameskamer ter ondersteuning van de Alleenstaande moeder.

Waar: Roosendaal (omgeving centrum) Wanneer : Zondag middag 10 november Aanvang/slot: 13.00 uur tot 16.00 uur Prijs: p.p. € 15,--

Meld je aan via onderstaande knop, zodat wij de reservering kunnen verwerken, pas Na ontvangst van het bedrag is je reservering definitief.